Tietokoneen muistin tyhjentäminen tai vuosihuolto Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla

Tietokonehuolto pitää koneen nopeana ja estää haittaohjelmien pääsyn koneelle

Tietokoneen vuosihuolto on palvelu, jota Cealy Oy tarjoaa sekä kotitalouksille että yrityksille Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueilla. Huolto on hyvä tehdä esimerkiksi silloin, kun huomaat tietokoneesi selvästi hidastuneen tai laite pysähtelee käytön myötä, internet tai ohjelmisto käynnistyy turhan verkkaisesti. Myös tietoturvan tarkastus ja seurantatietojen puhdistus on hyvä panna merkille, jos kone toimii tahmeasti.

Tietokoneen hitauteen voi olla monia syitä. Yksi on kiintolevy ja sen ominaisuudet sekä kapasiteetti. Ne vaikuttavat suoraan siihen, miten nopeasti käyttöjärjestelmä käynnistyy. Usein syy hitauteen löytyy kuitenkin tietokoneen keskusmuistista eli RAM-muistista. Lyhenne tulee sanoista Random Access Memory, jolla on välitön vaikutus koneen suorituskykyyn. Mikäli tätä keskusmuistia on vähänlaisesti, järjestelmä alkaa käyttää väliaikaisena työmuistina kiintolevyn tiedostoa. Tämä on paljon hitaampi prosessi kuin keskusmuistin käyttäminen.

 

Mistä tietää, onko tietokoneen muisti täynnä?

Asiantuntija näkee nopeasti, paljonko tietokoneessa on keskusmuistia jäljellä. Nykyään myytävissä tietokoneissa on suosituksena vähintään 8 gigatavua keskusmuistia. Vaikka tämä tuntuu suurelta, voivat etenkin kuvatiedostot ja erilainen grafiikka täyttää sen. Myös pelit vievät paljon keskusmuistia. Sellaisen, joka lataa paljon pelejä, olisikin hyvä ostaa vähintään 16 gigatavun keskusmuistilla varustettu tietokone.

 

Mikäli tilanne olisi sellainen, että olemassa oleva tieto on välttämätöntä säilyttää keskusmuistissa ja koneen muisti on lopussa, täytyy harkita niin sanotun Solid State Drive eli SSD-kiintolevyn asentamista. Tämä onnistuu, jos kyseessä on pöytätietokone. Kannettavien tietokoneiden kohdalla on turvauduttava muihin keinoihin, sillä niistä löytyy tavallisesti vain yksi paikka kiintolevylle. 

 

Tietokoneen muistin tyhjentäminen

Kun tietokoneen muisti on täynnä, on selvää että sen tyhjentäminen vapauttaa muistia uusia talletuksia varten. Mutta tällä toimenpiteellä on joitakin vaikutuksia, joista on hyvä tietää. Tietokoneeseesi on todennäköisesti tallentunut myös evästeitä ja välimuistissakin saattaa olla tietoja. Kun muisti tyhjennetään, myös nämä katoavat. Tämä tarkoittaa, että ensimmäiset käyttökerrat muistin tyhjennyksen jälkeen ovat hieman erilaisia kuin sitä ennen. Koneeseen täytyy ikään kuin luoda uudelleen vanhat käyttäjäpolut. Tavallisesti tämä ei kuitenkaan ole iso ongelma, vaan ratkeaa itsestään aiemmalla käyttökokemuksella.

 

Ennen tietokoneen muistin tyhjentämistä on tärkeää miettiä, mitä olemassa olevia tiedostoja haluaa säilyttää. Näihin on olemassa ratkaisuina ulkoiset muistiasemat tai pilvipalvelu. Tästä on syytä keskustella asiantuntijan kanssa ennen kuin tietokoneen muistin tyhjentäminen suoritetaan. 

 

Mikään ei ole mukavampaa kuin varmuus oman koneen luotettavasta toiminnasta. Olipa sitten tietokoneen muisti täynnä tai koneen vuosihuolto ajankohtainen, asiantuntijamme ovat valmiita palvelemaan nopeallakin aikataululla. Toimialueemme on Helsinki ja Uusimaa. Yhteydenotot helposti netin kautta tai puhelimitse.

 

HUOM! Tietokonehuolto ei koske kannettavien tai tablettien kuorien avaamista vaativia huoltoja, eikä takuukorjauksia.

Ohjelmallinen tietokonehuolto tuo nopeutta ja tehoa tietokoneeseen

Kannettava tietokone ja pöytäkone tarvitsevat tasaisin väliajoin suoritettua huoltoa sekä päivitystä, kuten muutkin monimutkaiset tietojärjestelmät. Ohjelmallinen tietokonehuolto pitää tietokoneesi nopeana ja estää haittaohjelmien pääsyn koneeseen.

Kun tietokoneen vuosihuolto on tehty, ohjelmistot käynnistyvät nopeammin ja kovalevylle vapautuu lisää tilaa. Kone on päivitetty sekä turvallinen ja puhdistettu sujuvaa käyttöä haittaavista vakoiluohjelmista ja hidasteista. Vuosihuolto lisää myös tietokoneen elinikää ja parantaa suorituskykyä.

Tietokoneen vuosihuolto sisältää

  • Windows-tietokoneen (Win 7/8/10/11) nopeuttaminen ja käynnistyksen optimointi.
  • Muistin ja prosessorikuorman tarkastaminen.
  • Väliaikaistiedostojen poistaminen.
  • Kovalevyn tiedostojen eheytys ja optimointi.
  • Verkkoyhteyden toiminnan tarkastus, nopeuden mittaus, WLAN-verkon suojaus ja uusimmat päivitykset.
  • Selaimen ja ohjelmistojen päivitys sekä ohjelmistojen käynnistyksen nopeuttaminen.
  • Tietoturvan optimointi; palomuurin ja virustorjunnan tarkastus sekä päivitys .
  • Tarvittaessa suositus jatkotoimenpiteistä.

Huollon kesto on n. 60 min, ja tietotekniikkatyöstä on mahdollisuus hakea kotitalousvähennystä.

Huolto kotonasi tai toimitiloissasi

Tietokoneen vuosihuolto tehdään sinun kotonasi tai yrityksesi tiloissa. Olemme alamme kokeneita ammattilaisia, joiden palveluun ja toimintaan voit huoletta luottaa. Ota yhteyttä ja tilaa huolto jo tänään!

Tietokoneen vuosihuolto 89 € / h    (alv. 24 %). 

Minimiveloitus 1 h, laskutusyksikkö 0,5 h + matkakustannus 0,5 €/km.